Masca Calorifer Monte Carlo Vila Home Design

Ghidul complet pentru cele mai bune măști de calorifer

23 iunie 2023 De VHD Admin 0

Dacă vă aflați în situația în care caloriferele din locuința dumneavoastră încep să aibă un aspect inestetic sau pur și simplu aveți nevoie de spațiu suplimentar pentru depozitare, o

mască de calorifer ar putea fi soluția perfectă. Acest articol vă va ghida prin beneficiile utilizării măștilor de calorifer, ce trebuie să căutați atunci când doriți să achiziționați aceste produse și cum să le instalați corect.

Ce este o mască de calorifer?

O mască de calorifer este o modalitate excelentă de a acoperi un calorifer cu un aspect învechit sau deteriorat. Este fabricată, de obicei, din lemn MDF, ceea ce înseamnă că o puteți vopsi în orice culoare doriți pentru a se potrivi cu decorul din cameră.

Măștile de calorifer sunt perfecte dacă caloriferele din casa dvs. sunt vechi și nu doriți să cheltuiți bani pentru a le înlocui. Este o soluție cost-eficient cum se spune, care poate îmbunătăți aspectul camerei, oferi spațiu suplimentar de depozitare și permite utilizarea continuă a caloriferului fără a cheltui bani în plus pentru a-l înlocui.

Ce efect produc măștile de calorifer?

În primul rând, măștile de calorifer nu blochează căldura generată de calorifer. Acestea doar acoperă exteriorul caloriferului, permițând căldurii să se răspândească în cameră prin radiație și convectie. Aerul cald generat de calorifer se ridică spre tavan și circulă prin cameră, încălzind-o.

Cu toate acestea, o mască de calorifer aleasă incorect poate ajunge să obstrucționeze distribuirea uniformă a căldurii. De aceea, este esențial să selectați întotdeauna masca potrivită pentru a menține eficiența radiatorului.

Cum să alegeți o mască de calorifer

Alegeți o mască de calorifer care are dimensiuni mai mari decât radiatorul. Acest lucru înseamnă că masca caloriferului trebuie să aibă o lățime de 5 cm mai mare, o înălțime de 3 cm mai mare și o adâncime de 3 cm mai mare decât radiatorul. Aceste dimensiuni vor contribui la distribuirea uniformă a căldurii generate de calorifer în cameră, chiar și atunci când este acoperit de o mască.

Pentru a măsura dimensiunile măștii de calorifer, veți avea nevoie de o ruletă și de telefonul dvs. pentru a face fotografii. Înainte de a face măsurătorile, asigurați-vă că luați în considerare dimensiunile caloriferului, inclusiv partea cu robinetul termostat, înălțimea caloriferului, adâncimea caloriferului de la perete și orice plintă sau pervaz de fereastră de lângă radiator.

Cum se montează o mască de calorifer

În majoritatea cazurilor, va trebui să asamblați masca, deoarece componentele acesteia vin de cele mai multe ori ambalate separat. Va fi vorba doar despre o simplă operațiune de înșurubare a părților laterale și a elementului superior.

Unele măști de calorifer vin cu suporturi de fixare pentru a fi atașate de perete. Urmați instrucțiunile din pachet pentru a le fixa corect suportul de perete. Alte măști pentru calorifer nu necesită montare, ele fiind independente, ceea ce permite un acces mai rapid la robinetul termostat.

Mască de calorifer – prețuri

Măștile de calorifer variază în preț în funcție de materialul din care sunt fabricate, dimensiunea și designul lor. De exemplu, măștile de calorifer din lemn de fag pot costa aproximativ 200 euro pe metru pătrat, în timp ce măștile din lemn de stejar pot ajunge la 220 euro pe metru pătrat. Măștile mai elegante, cu bare din inox sau alamă lustruită și lemn de stejar, pot costa între 350 și 400 de euro pe metru pătrat.

Măștile de calorifer pot fi, de asemenea, fabricate din MDF, care este un material mai rezistent la diferentele de temperatură. Acestea pot fi vopsite în orice culoare doriți și pot costa între 100 și 200 de euro pe metrul pătrat , în funcție de dimensiune.

Vila Home Design va ofera o gama variantă de modele realizate din MDF si insertii de lemn masiv. Acestea se realizează la comandă si se produc exact pe placul tău.

De ce să cumpărați o mască pentru calorifer

Există mai multe motive pentru care este benefic să utilizați o mască de calorifer. Acestea pot varia de la aspectul estetic la siguranța copiilor dvs. Iată câteva dintre cele mai importante argumente în favoarea achiziționării unei măști pentru calorifer:

  • Siguranța: Măștile de calorifer pot proteja împotriva eventualelor arsuri în cazul în care caloriferul este supraincălzit, ceea ce este o preocupare majoră pentru familiile cu copii. Un calorifer supraîncălzit poate fi periculos dacă este atins de un copil mic, care are pielea foarte sensibilă.
  • Aspectul estetic: Caloriferele nu sunt întotdeauna plăcute din punct de vedere estetic. De aceea, multe persoane aleg să utilizeze măști de calorifer pentru a îmbunătăți aspectul lor.
  • Spațiu de depozitare: Măștile de calorifer pot oferi spațiu suplimentar de depozitare. Acestea pot fi utilizate ca rafturi pentru fotografii sau alte obiecte decorative.

Concluzie

Măștile de calorifer sunt o soluție excelentă pentru a îmbunătăți aspectul caloriferelor vechi sau deteriorate și pentru a oferi spațiu suplimentar de depozitare. Cu o varietate de dimensiuni și designuri disponibile, cu siguranță veți găsi o mască de calorifer care se potrivește cu designul interior al casei dvs.

Așadar, indiferent dacă vă doriți un aspect mai estetic pentru caloriferele dvs. sau aveți nevoie de spațiu suplimentar de depozitare, o mască de calorifer poate fi soluția perfectă. Iar dacă aveți nevoie de mai multe informații sau aveți întrebări, nu ezitați să lăsați un comentariu sau să ne contactați.